Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK Seneste nyt

Pihl-konsortiet skal forvandle Slagtergårdene til eksklusive boliger

Det åbne byggesår, som Slagtergårdene på Vesterbro for mange er, bliver snart til et nyt moderne boligbyggeri. Pihlkonsortiet har vundet og glæder sig.

Det er længe siden gravemaskinen tog den første bid af hjørnebygningen på Enghavevej. Men dag for dag og bid for bid forsvinder det gamle byggeri.

Næsten 11.500 nåede at skrive under på underskriftsindsamlingen for at bevare Slagtergårdene.

Facebookgruppen ’Bevar Slagtergårdene’, har også stadig en livlig debat, hvor man ærgrer sig over det nye, der kommer og det gamle, der er ved at forsvinde.

Men det sker. Og for nylig sendte et pr-bureau en pressemeddelelse på gaden med overskriften ’Pihlkonsortiet vinder eksklusiv enterprise på Vesterbro.’

Netop det eksklusive er tidligere blevet kritiseret på grund af placeringen og navngivningen ’Toves Gaard’, der henviser til Tove Ditlevsen.

Konsortiet bag det nye byggeri oplyser i pressemeddelelsen, at bygningen ’bliver opført med referencer til de omkringliggende historiske bygninger og i respekt for den identitet og historie, som lever i området.’

98 nye lejligheder

Det nye byggeri ligger midt i det gamle brokvarter på Vesterbro, og der bliver bygget i alt 98 nye lejligheder, fem erhvervslejligheder samt tre eksklusive byhuse i det hollænderhuset i baggården. I pressemeddelelsen oplyser bygherren, at byggeriet bliver fem etager, hvoraf stueetagen ud mod Enghavevej vil blive benyttet til erhvervsarealer.

»Vi ser frem til at give københavnerne nye og eksklusive lejligheder med en beliggenhed i særklasse på en af Københavns traditionsrige adresser. Kvalitet og æstetik kommer til at indkapsle byggeriet lige fra det ydre til det indre,« siger administerende direktør Halldór Ragnarsson fra Pihl & Søn A/S i pressemeddelelsen

Konsortiet består af Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S og aftalen er en totalentreprise.

Af René Mølskov

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar