Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

Pris til regionalt samarbejde

Sammen står vi stærkere, lyder det flittigt brugte slogan. Men der er selvfølgelig noget om snakken, og det kan senest Greater Copenhagen-partnerskabet fra begge sider af Øresund konstatere.

Copenhagen Capacity, som er Greater Copenhagens organisatoriske motor for investeringsfremme og regional udvikling, har stået i spidsen for en strategi, der skal trække investeringer til 79 kommuner i Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne.
Den indsats har Financial Times vurderet til at være så vellykket, at Greater Copenhagen er kåret som den mellemstore region i Europa, der har den bedste strategi for området. Det er for nylig honoreret med prisen ’Best Foreign Direct Investment Strategy 2018’ i skarp konkurrence med andre metropoler.

»At vi vinder prisen er for mig en understregning af, at vi ved at stå sammen kan få omverdenens øjne op for de kvaliteter, vi har netop her i metropolen. På den måde kan vi positionere os stærkere i kampen med andre internationale metropoler som Stockholm,« udtaler Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden
Som en del af strategiarbejdet udarbejdede Copenhagen Capacity en rapport, som udpegede og beskrev 12 forskningsmæssige styrkeområder, som har størst potentiale til at tiltrække verdens førende forskere, talenter, virksomheder og investorer. Rapporten er udarbejdet i et samarbejde med Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Lyngby-Taarbæk Vidensby, Frederiksberg Kommune, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Science City.

Resultater for øko og cargo
Fødevareforskning er et af de 12 områder, der satses stærkt på og beskrives i rapporten ’Research Strengths of Greater Copenhagen with investment prospects’. Ifølge Copenhagen Capacity har rapporten været et væsentligt argument, da blandt andre den kinesiske virksomhedsleder John Liu skulle placeres sin nye virksomhed Danish-Chinese Organic Food Center. Virksomheden hjælper økologiske danske fødevareproducenter med at opnå tilladelser til at arbejde på det komplekse kinesiske marked, og en placering tæt på de forskningstunge vidensinstitutioner som Copenhagen Bio Science Center gjorde udslaget, inden virksomheden besluttede at placere sig på Nørrebro.

Markedet for økologisk mad i Kina var ca. 24 mia. kroner i 2015 med en forventet årlig vækst på hele 15 procent, forlyder det i en pressemeddelelse fra Copenhagen Capacity.
Også når det gælder luftfragt, har strategien for Greater Copenhagen båret frugt.
Et fælles fremstød mellem Copenhagen Capacity, Københavns Lufthavn og andre aktører har ført til, at den tyske projektudvikler AXXUS Capital i løbet af de næste to år investerer 300 millioner kroner i et nyt luftfragtcenter på 20.000 m2 i Københavns Lufthavn.

Greater Copenhagens strategi har blandt andet ført til, at en kinesisk rådgivningsvirksomhed har slået sig ned i København. Dermed er vejen for producenter af økologiske grise og andre fødevarer blevet lettere og med færre omkostninger.

Af Jeanette Hougaard
Redaktion.erhverv@minby.dk

Skriv en kommentar