Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK Seneste nyt

Rødovre Centrum er vokset til rekordstørrelse

De sidste 10 butikker har nu holdt åbningsfest i centrets nye tilbygning, Krystallen. Dermed topper Rødovre Centrum som det center i landet med flest butikker. Befolkningstilvækst vil få flere kunder i centerets 160 butikker, spår direktøren.

De shoppeglade har fået ekstra mange muligheder for at lade sig inspirere og svinge betalingskortet i Rødovre. Med den seneste udbygning, Krystallen, kan Rødovre Centrum med nu 160 butikker kalde sig Danmarks største shoppingcenter målt på antallet af butikker.

Krystallen indeholder 26 butikker, og 16 butikker flyttede allerede ind i efteråret, mens de sidste 10 fejrede åbningsfest inden påskeugen.
»Størrelse betyder noget i vores branche,« udtaler Jesper Andreasen, der er direktør i det familieejede Rødovre Centrum.
»Vi skal have det bedste udvalg både i bredden og i dybden, og vi går efter at få skabt den bedste konkurrencemæssige situation for vores godt ni millioner årlige kunder,« fortsætter han.

Hvor kommer kunderne fra?
Rødovre Centrum forventer, at mange nye kunder vil finde vej til de 160 butikker de kommende år.
»Der kommer ufatteligt mange boliger til Rødovre, så befolkningstallet stiger, ligesom vi også tror på, at den tilbageholdenhed, vi har set i forbruget i en årrække, vil ændre sig. Og så er det jo kun et spørgsmål om at være de bedste,« siger han.

Størrelse kan tilsyneladende godt gå hånd i hånd med hygge. Det blev bekræftet, da Rødovre Centrum i en landsdækkende centerkonkurrence i oktober sidste år blev kåret som Danmarks hyggeligste shoppingcenter.

»Vi får som sædvanlig en førsteplads, når der på landsplan måles på kundernes samlede positive shoppingoplevelse. Så det er bare med at holde sig på toppen, og her betyder det altså også noget, at udvalget er stort, så kunderne har noget at vælge imellem,« siger Jesper Andreasen.

Omsætningsmæssigt er der dog et stykke vej til landets største center målt i areal – Field’s. Ifølge en analyse offentliggjort i 2017 havde Field’s i 2016 en omsætning på 2.766 millioner kroner. Til sammenligning lå Rødovre Centrum på 2.275 millioner kroner, fremgår det af en analyse fra Institut for Centerplanlægning A/S og Retail Institute Scandinavia.

FACTS

De 10 største centre målt på butikker
1. Rødovre Centrum: 138 (160)*
2. Rosengårdcentret: 142
3. Field´s: 125
4. Kolding Storcenter: 121
5. Lyngby Storcenter: 117
6. Fisketorvet: 105
7. Waves: 104
8. Bruun’s Galleri: 91
9. City 2: 88
10. Frederiksberg Centret: 79
*Tallene fra 2017 er tilføjet de nye antal butikker i parentes.

Af Jeanette Hougaard Gram
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar