Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Samler 550 iværksættere på Frederiksberg

Jesper Buch, SoHo og KOM-KBH rykker tættere på at kunne skabe Danmarks første iværksætterhus, hvor Europas 550 førende iværksættere i 2020 kan bo og arbejde.

Det bliver næppe vanskeligt at få Frederiksbergs kommunalbestyrelse til at tænde det grønne lys for et netop offentliggjort lokalplanforslag til en iværksætterby, der bliver den første af sin art i Danmark.

Det var nemlig borgmester Jørgen Glenthøj (K) selv, der for halvandet år siden bandt snorene sammen mellem superiværksætteren Jesper Buch, der havde drømmen om en iværksætterby og KOM-KBH, der havde købt PostNords centralt beliggende ejendom på Frederiksberg.

»Det vi vil, det er at lave et kontorfælleskab for dem, der har under fem ansatte – og dem er der mange af. De sidder rundt omkring i huler og kældre. Dem vil vi gerne have ind og være med til at vækste deres foretning.

Twistet her er, at man har mulighed for at bo her også. Det er ikke set før her i Danmark. Når man både kan bo og arbejde samme sted, så sker der magi – så kan du bruge energien det rigtige sted,« siger Jesper Buch, der selv har taget kælder-tjansen hjemme i Kolding og etablerede takeaway-portalen Just Eat.
Siden er partnerne bag kontorfællesskabet SoHo på på Vesterbro rykket med ind i kredsen.

Samlingsted for 550 startups
Her på Finsensvej, hvor Frederiksberg i dag er skåret over i to halvdele af metroskinner, stålhegn og triste bagfacader har de tre aktører store planer for at forvandle området til sted, hvor op mod 550 iværksættere kan arbejde, netværke, blive inspireret og bo fast eller midlertidigt i 131 boliger i nærhed til madboder, caféer og restauranter.Det har fra starten været tænkt ambitiøst som et sted, der skal huse Europas iværksætter-liga.

»Det kan vi da håbe på – at vi får nogle sexede startups ind. Det vil nok primært være indenfor tech, men det skal også være en blanding.
Vi skal både have nogle, der laver nogle dimser, vi skal have nogle serviceydelser, nogle techforretninger og noget software ind.«
Mixet er vigtigt for dymanikken, mener Morten Anker, partner i SoHo.

»Vi er ikke ude efter en ganske bestemt sammensætning. Vi forsøger at skabe et miljø, hvor skabelsesprocessen er så effektiv som muligt. Hvis alle laver det samme bliver det dybest talt røvsygt.«

Holdet bag projektet er allerede ved at sondere terrænet for en eller flere investorer til byggeriet, mens både Jesper Buch og SoHo lejer sig ind i bygningen. Der etableres samtidig et holdingselskab, som driver en mentorbank. Her bliver Jesper Buch drivkraft.

»Når den er oprettet, kan man som lejer få adgang til mentorpakken og de ting vi tilbyder der ved at afgive 3-10 % af virksomheden. Så giver vi dem noget sved tilbage i stedet. Vi håber så selvfølgelig på, at vi rammer en unicorn iblandt de 100 eller 300 virksomheder, der ender med at være en del af den mentorpakke. Det er håbet.«

FACTS
Byggeriet fordeler sig på ca. 10.350 m2 erhverv med cirka 550 arbejdsstationer med en kombination af storrum og cellekontorer, der varierer i størrelse.
I den høje del af af Start-up City etableres i alt cirka 131 boliger. Heraf 4.125 m2 til boliger og 2.025 m2 til udlejning i længere perioder.
Ved at åbne baggården opstår et bymiljø, hvor nye byrum, gang- og cykelforbindelser danner genveje og sammenkobler området til de omkringliggende institutioner over metroen.
Byggeriet satser på, at få den internationale DGNB-certificering, der vurderer byggeri og udearealer indenfor økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.
Bygherre: KOM KBH
Skitseprojekt udarbejdet af Tegnestuen Schmidt,
Hammer og Lassen. City og landskabsarkitekt Marianne Levinsen har stået for byrum, tagterrasser og beplantning.
Lokalplanen forventes at komme i offentlig høring i slutningen af maj.

 

 

Af Jeanette Hougaard Gram
jhg@minby.dk

Skriv en kommentar