Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK Portrætter Seneste nyt VIRKSOMHEDER

Sikkerhedsfirma: Julefrokosterne er de farligste

Hos det københavnske sikkerhedsfirma Akkurate Security handler det ikke om at være størst. Det handler ganske enkelt om at være bedst. Firmaets indehaver giver et kig ind i en lukket branche.

Det er langt fra, hvad man normalt ville definere som et ordinært arbejde. Det lyder faktisk mere som en Hollywood-film, når Klaus Kjersgaard, indehaver af sikkerhedsfirmaet Akkurate Security, lukker op for nogle af de opgaver, hans firma udfører.
Opgaverne omfatter blandt andet sweeping efter aflytningsudstyr og sprængstoffer, ulovlig indtrængen på bestilling for at teste sikkerheden hos virksomheder, personbeskyttelse i bedste bodyguard-stil, sikkerhedsrådgivning og uddannelse.

Men på spørgsmålet, hvad er de farligste opgaver I udfører, kommer han med et noget overraskende svar.
»Det er faktisk julefrokoster,« siger Klaus Kjersgaard med et skævt smil og fortsætter: »Når vi laver vagtopgaver til julefrokoster, så kan det være en helt almindelig mand i 40’erne i jakkesæt, som er vant til at sidde ved et skrivebord, der bare har fået for meget at drikke og som pludselig bliver uforudsigelig og voldelig. Uforudsigeligheden er ikke et tema på samme måde, når vi udfører eksempelvis personbeskyttelse. Der ved vi, hvad vi skal forvente.«

Grundighed og præcision
Klaus Kjersgaard startede Akkurate Security i 2010, da han var tiltrukket af tanken om at være sin egen lykkes smed.
»Men det var lige så meget tanken om at kunne levere en professionel service i forhold til sikkerhed. Som navnet Akkurate (accurate betyder præcis på engelsk. KK er initialer. red) antyder, vægter jeg grundighed og præcision meget højt. Det bliver derfor aldrig et mål for mig at blive det største firma – men det bedste – samt at arbejde med de kunder, hvor kvaliteten og grundigheden vægtes højest,« siger Klaus Kjersgaard, som får det første forretningsmæssige gennembrud i 2013.

»Her bliver vi hyret til at hjælpe Mærsk med sikkerheden i forbindelse med en offentlig fremvisning af verdens på det tidspunkt største containerskib. Fremvisningen foregår på Langelinie i København, hvor vi skulle levere 30 vagter i syv dage, så det gav selvfølgelig et boost.
Der var over 40.000 mennesker, som besøgte skibet i løbet af de syv dage, og ifølge politiets tal var der cirka 225.000 mennesker igennem området ved Langelinie i løbet af den uge. Og det gik fuldstændig efter bogen.«

Livvagtsuddannelse hos PET
Vejen til at blive indehaver af et internationalt sikkerhedsfirma startede for Klaus Kjersgaard i Kolding, hvor han er født og opvokset.
Efter skole, en 3-årig HH-uddannelse og aftjenelse af værnepligt som sergent i hæren, søgte han ind på politiskolen.

»Jeg var rigtig glad for arbejdet som politibetjent, men jeg valgte alligevel at søge ind på livvagtsuddannelsen hos PET. Jeg så det som en spændende udfordring – og noget som blot de færreste opnår. Der var en vis mystik forbundet med det. De livvagter, som jeg selv havde mødt, havde en vis udstråling og ro over sig, som jeg fandt spændende,« siger Klaus Kjersgaard.
Kravene på PETs livvagtsuddannelse er i forvejen hårde, men for Klaus Kjersgaard var der en ekstra sten på vejen – hans alder. En uskreven regel er nemlig, at man skal være 30 år for at kunne søge livvagtsuddannelsen, men Klaus Kjersgaard brød med praksis og gennemførte uddannelsen allerede som 27-årig.

Need to know
»Det kunne lade sig gøre ved, at jeg havde forberedt mig godt, trods jeg egentlig ikke vidste særlig meget om, hvad livvagtsuddannelsen indebar.
Det er en meget lukket verden. Dog vidste jeg, at vi skulle rigtig mange forskellige, og til tider hårde, strabadser igennem. Op til uddannelsens start stod jeg eksempelvis meget tidligt op om morgenen og løb – bare for at få kroppen vækket – inden jeg senere på dagen løb igen og styrketrænede,« siger han og fortsætter:

»Jeg ønsker ikke at gå i detaljer om uddannelsen. Jeg kan dog nævne, at den er meget alsidig. Den har selvfølgelig meget fokus på det fysiske og på, at man kan holde hovedet koldt i en presset situation. Derudover skal man selvfølgelig beherske en række praktiske færdigheder inden for skydning, førstehjælp, kørsel, nærkamp og så videre. Hernæst skal man være omstillingsparat og fleksibel.«

Privat sikkerhedsteam
Efter endt uddannelse arbejdede Klaus Kjersgaard som livvagt hos PET i to år og fik et unikt indblik i sikkerhedsverdenen, som han tog med sig, da han efterfølgende fik job hos en dansk erhvervsmand, hvor Klaus Kjersgaard var en del af hans private sikkerhedsteam i to år, inden han startede Akkurate Security.

»Hos PET tillærte jeg mig nogle værdier, som jeg stadig holder fast i idag. Diskretion er selvfølgelig en vigtig ting i denne branche, men jeg arbejder også meget ud fra et need-to-know-princip. På en af mine første livvagts-opgaver hos PET spurgte jeg min leder, hvem vi skulle beskytte og fik svaret, at det var ligegyldigt. Opgaven er altid den samme ligegyldigt, hvem personen er,« siger Klaus Kjersgaard til Erhverv København.
Akkurate Security har i dag cirka 70 ansatte – mange med en militær- eller anden sikkerhedsmæssig baggrund.

Af David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar