Skriv for at begynde søgning

Temaer

Stærkere kapitalfond med socialt fokus

Den Sociale Kapitalfond Invest har fået flere nye investorer, der har kig på virksomheder, som både har et stort vækstpotentiale og giver udsatte borgere nye muligheder.

Med 10 millioner kroner er Sparekassen Sjælland-Fyn en af de seneste store investorer i Den Sociale Kapitalfond Invest. Kapitalfonden investerer på forskellige måder i virksomheder, der har et stærkt vækstpotentiale og som samtidig evner at skabe social vækst ved inklusion af udsatte borgere.

Sparekassen er sammen med andre nye investorer som Ferd Sosiale Entreprenører og Østifterne de seneste medlemmer af investorkredsen, der i forvejen omfatter blandt andre Vækstfonden, Tryghedsgruppen og Novo Nordisk Fonden og som nu tilsammen har tilvejebragt en samlet kapital på 289 millioner kroner.

En god, social forretning

»Vores investering i Den Sociale Kapitalfond Invest skal styrke de dygtige, lokale virksomheder, tjene penge og hjælpe social udsatte ind på arbejdsmarkedet. Vi har naturligvis en klar forventning om, at vores investering skal give et fornuftigt afkast. Når det er sagt, så findes der masser af solide danske virksomheder, som udover at drive en god forretning har et positivt socialt aftryk på samfundet. Det sker typisk fordi ejeren tager et ansvar for områdets socialt udsatte og giver dem en chance. Det vil vi gerne styrke,« siger Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, i en pressemeddelelse.

Kapitalfonden henvender sig til mindre og mellemstore virksomheder i Danmark og Sydsverige med en omsætning på typisk 30-200 millioner kroner.

Pengene skal investeres i 15-20 virksomheder af forskellig karakter: Virksomheder som ansætter socialt udsatte eller fremstiller produkter, der hjælper socialt udsatte – eller virksomheder, der løfter nogle af Danmarks 10 mest udsatte kommuner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar