Skriv for at begynde søgning

Konferencer Seneste nyt

Succes efter 100 dage på Scandic i Kødbyen

Hotel Scandic åbnede sidste år hotel i Kødbyen. Det krævede mange overvejelser om, hvordan man som hotelkæde finder sin plads i et markant område med stærk sjæl.

Gæsterne sidder side om side i vinduespladserne på Hotel Scandic i Kødbyen. I sofaerne og de bløde stole slænger andre sig med kaffe og et par studerende har foldet deres macbooks ud ved et lille bord.

De lokale har i høj grad taget de åbne lokaler og kaffebaren i hotellet til sig. Og efter bare 100 dage, tør hoteldirektør Jørgen Frederiksen godt kalde det sats for en succes.

En del af Kødbyen

»Vi vil gerne være en del af Kødbyen og vi vil gerne have at Kødbyen er en del af os. Vi er ikke i mål, men vi er blevet taget virkelig godt imod,« siger direktør Jørgen Frederiksen.

Hotellet har holdt mange møder med omkringliggende naboer i Kødbyen for at tale om samarbejde. Og det har været en kæmpe del af strategien for at ’lande rigtigt’ i Kødbyen.

Lokale bruger hotellet

»Hvis man ser sig omkring, så kan man se, folk bruger vores faciliteter og drikker en kaffe. Vi har selv meldt ud, at vi gerne vil være samlingssted, et åbent sted, hvor man kan komme ind og være. Og det er lykkes,« siger han.

Det er den største succes for hoteldirektøren, at så mange gæster dem uden selv at bo på hotellet.

»Rigtig mange hoteloperatører vil skrive under på, at det er meget svært at få danskerne ind på vores hoteller. Men det er vi i den grad lykkes med her i Kødbyen. Hele 60 pct. af spisningerne på vores restaurant MØR kommer udefra.«

At mere end halvdelen af spisningerne er gæster, der ikke bor på hotellet er sigende. At der derudover har boet over 42.000 gæster på de første 100 dage, og er solgt mere end 15.000 hovedretter på MØR, er bare endnu en succes.

Hotellet i Kødbyen har et stort antal meget forskellige og specialdesignede mødefaciliteter, hvor der er spiseområder og unikke lokaler.

»Vi er kommet hjem på vores målsætninger om vores store konferenceafdeling, hvor kunderne både er store, danske firmaer, internationale virksomheder og små lokale firmaer. For nylig holdt Alma fra Sønder Boulevard sin 10-års fødselsdag med 48 gæster til byg-selv-burgere og diskodans på tæppet derovre. Vi har lokalt bryllup booket og over 42.000 gæster boende på de første 100 dage. Det er langt over forventning,« siger han.

Hotel Scandic åbnede i efteråret 2018 og er specialbygget til at passe ind i Kødbyen på Vesterbro. De mange internationale gæster til konferencer har ifølge Jørgen Frederiksen skabt værdi til Kødbyen, da gæsterne også besøger cafeer, restauranter og butikker.

Af René Mølskov

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar