Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Tema om Gladsaxe: Iværksættere får hjælp til rejsen på Fremtidsvej

Iværksætterkonsulenten Lars Danscher får selv et kick af mødet med kommunens iværksættere, som han tilbyder sparring i Verdensmålhuset.

Lars Danscher er af den heldige slags, der også går hjem fra arbejdet med en masse god energi. Han er iværksætterkonsulent og har sin gang i Verdensmålhuset på Fremtidsvej i Gladsaxe, hvor han møder kommunens iværksættere til sparring om deres korteste vej til succes.

Den gode energi får han fra netop mødet med iværksætterne.

»Det giver mig enormt meget. Det er spændende at få indsigt i de fantastiske og skøre ideer, iværksætterne præsenterer. Og folk kommer med gnist i øjnene og vil gøre en forskel for nogen eller redde verden – det er enormt inspirerende,« siger Lars Danscher, der selv har været med til at starte flere virksomheder. Han er uddannet cand.polit og tilknyttet Hovedstadens Iværksætterhus, som er en del af regionens Erhvervshus Hovedstaden.

Det er iværksættere på meget forskellige stadier, Lars Danscher møder under 1:1-samtalerne. Nogle møder bare op med en drøm om ’ at blive selvstændig’, mens andre iværksættere er langt mere færdigbagte og har brug for sparring til konkrete planer eller kompetencer.

Mange workshops

Alle iværksættere i Region Hovedstaden har adgang til en lang række workshops som Hovedstadens Iværksætterhus arrangerer. Det er workshops, der klæder dem på med basal viden om de områder, der er nødvendige at have kendskabv til for at drive virksomhed. Der er omkring 140 workshops om året, man kan deltage i.

Iværksætterkonsulenten bliver i nogle tilfælde også brugt som hotline til de svære situationer som alle iværksættere kommer ud for. For det er ikke altid nemt – og det skal man også lære at håndtere og se som en udfordring.

»Det er en rutsjetur at være iværksætter – det går op og ned. Nogle gange går det helt fantastisk, så mister man lige en kunde og så er det op ad bakke. Som iværksætter er der helt klart større udsving end når man er lønmodtager, men til gengæld er glæden også så meget større, når tingene lykkes,«siger Lars Danscher.

En formel på succes

Både Lars Danscher og hans kolleger i Iværksætterhuset har gjort sig erfaringer med, hvordan iværksætterne bedst lykkes og kommer i mål.

»Det er vigtigt, at tingene skal give mening. Man skal synes, at ikke bare målet, men også dét, man laver på vejen derhen, er sjov, for ellers brænder man ud inden.

Selvfølgelig skal der være en forretning i det, men det, jeg og mine kolleger ofte ser, er, at hvis det er penge alene, der driver værket, så bliver det ofte hårdere for en personligt end hvis man virkelig synes, at det giver mening. Det skal være noget, man brænder for.«

Opskriften på succes som iværksætter tør Lars Danscher godt give et bud på.

»Som de gamle grækere sagde: ’Der hvor din passion møder verdenens behov, der har du dit kald’. Der hvor ens passion og kompetencer møder verdens behov, men også dens betalingsvillighed – det er lige dér din niche skal være,« lyder rådet fra iværksætterkonsulenten.

Læs mere på: startvaekst.dk

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar