Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling Seneste nyt Tendens

Tørrelofter kan betale for renovering

Ansøgningerne om at etablere tagboliger stormer frem – og med god grund. Også i Valby indgik det gamle tørre- loft i en bytte-aftale, som finansierede nyt tag,ventilation og renovering af opgange som ejendommen ellers ikke kunne låne til.

De mørke, hengemte tørrelofter i beboelsesejendomme er i stigende grad kommet frem i lyset. I 2013 modtog Københavns Kommune cirka 65 ansøgninger om etablering af tagboliger i eksisterende etageboligbebyggelse og det tal var steget til 116 i 2017. Med god grund. For ved at inddrage de tomme loftarealer, kan ejendommen få finansieret forbedringer, der gavner endnu flere.

Sådan gik det blandt andre for andelsboligforeningen Ålholm Plads 1-7 i Valby. Her valgte foreningen at frasælge deres loftsarealer for at finansiere et nyt tag og renoveringen af foreningens opgange.

Bytte-bytte-købmand

I ejendommen fra 1929 på Ålholm Plads i Valby stod foreningens tag over for en omfattende renovering, men foreningens økonomi betød, at bankerne afviste at hjælpe med finansieringen af projektet. Boligforeningen indgik i stedet et samarbejde med Dansk Tagbolig A/S, som har specialiseret sig i at finansiere renoveringsprojekter ved at konvertere ubenyttede loftarealer til boliger.

Økonomien til tagprojektet blev fundet ved, at foreningen overdrog loftarealerne kvit og frit til Dansk Tagbolig, der omdannede tørreloftet til fire nye tagboliger som firmaet solgte. Til gengæld gav Dansk Tagbolig boligforeningen det nye tag, ventilation og renoverede opgangene til en samlet værdi af tre millioner kroner.

Nick Nielsen, bestyrelsesformand i A/B Ålholm Plads 1-7 fortæller i en pressemeddelelse om udbyttet:

»Vi fik tilbudt en løsning, der var økonomisk rentabel for os, og som samtidig gav os en masse merværdi. Vi har ikke bare fået et nyt tag, men også renoveret vores opgange og moderniseret vores udsugning i køkken og bad, så vores indeklima er blevet forbedret. Desuden har vi fået fire nye tagboliger, der kan bidrage til foreningens fællesudgifter i fremtiden,« siger Nick Nielsen.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

 

 

Skriv en kommentar