Skriv for at begynde søgning

KARRIERE

Undersøgelser viser: Dit regneark er fyldt med fejl

Undersøgelser udført på University of Hawaii for nogle år tilbage viser, at 88% af alle regneark er fejlbehæftede. Det har katastrofale konsekvenser for dansk erhvervsliv, hvor to tredjedele af alle virksomheder bruger Excel i vidt omfang til regnskab eller drift.

Typiske fejl i regneark

De fleste fejl i regneark opstår i formler der foretager udregninger. Hvis man har tilstrækkeligt mange formler, er det umuligt for de fleste Excel-brugere at opdage fejl i mellemregninger, fordi de hurtigt bliver væk iblandt tusindvis af celler.

Mange regneark bliver udarbejdet af personale der ikke har modtaget nogen form for Excel-træning. Mange hjemmelavede Excel-systemer er derfor ikke er beregnet til kritiske arbejdsområder i store organisationer.

Dette problem kan du heldigvis komme i forkøbet ved at uddanne dig i det populære program. Det kan du gøre online, helt gratis. Tilmeld dig her.

Revidér Excel-arkene og få styr på tallene

Hvis dine Excel-ark er bygget af folk der ikke er specielt Excel-kyndige, er det ikke for sent – men jeg anbefaler at tager et grundigt kig på dine regneark.

Excel indeholder værktøjer der hjælper dig med at kontrollere din fil for fejl. De fleste af disse hjælpeværktøjer finder du i fanen ’Formler’ i gruppen ’Formelrevision’.

Derudover er et godt tip altid at tænke over, om der er andre der skal bruge det regneark du arbejder i. Hvis der er, så brug lidt tid på at gør det brugervenligt og overskueligt for andre – og ikke kun for dig selv. Ellers ender dine kolleger med at begå fejl fordi de ikke forstår arket så godt som du gør.

Så hiv fat i din nærmeste kollega (der er en Excel-haj) og bed ham/hende gennemgå dine regneark med dig. Husk at sæt god tid af til det – det kan nemlig blive en dyr fornøjelse at hoppe over hvor gærdet er lavest.

Hvis du ikke har en Excel-ekspert ved hånden, så kontakt en Excel-konsulent der professionelt kan hjælpe dig igennem hele processen.

Skriv en kommentar