Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK Seneste nyt

Ungdomsboliger og erhverv for en halv milliard kroner

Byggefirmaet Gråkjær A/S har netop indgået en aftale med udbydervirksomheden Koncenton A/S om opførelsen af 361 ungdomsboliger samt 3.500 kvadratmeter erhverv på Poppelstykket i Valby. Projektet har en projektværdi på over 550 millioner kroner. Ungdomsboligerne skal stå klar til studiestart 2020.

Poppelstykket i Valby er et område i rivende udvikling. Nye bygninger dukker op på grundene ved Ny Ellebjerg Station, og når de studerende skal til at tage hul på studieåret 2020, bliver det med 361 nye studieboliger i postnummer 2500.
Byggefirmaet Gråkjær A/S har indgået en aftale med udbydervirksomheden Koncenton A/S om opførelsen af 361 ungdomsboliger samt 3.500 kvadratmeter erhverv.

»Det er naturligvis stort for os at lande et projekt i denne størrelse, men det er samtidig en naturlig udvikling og et led i Gråkjærs strategi om at udvikle erhvervs- og boligsager i samarbejde med tætte samarbejdspartnere og derved opnå en kontrolleret vækst,« fortæller Henrik Skaarup, direktør i Gråkjær A/S Erhverv, i en pressemeddelelse.

Gråkjær og Koncenton har et tæt samarbejde på en række boligsager i København. Sammen har de to virksomheder lige nu gang i byggeriet af over 700 boliger på forskellige projekter med en samlet værdi på over 1,1 milliard kroner. Poppelstykket er Koncentons hidtil største sag.

Fitness World rykker ind
Byggeriet på Poppelstykket kommer til at bestå af seks etager samt kælder. Kælder og stueplan skal rumme 2.600 kvadratmeter erhvervslejemål, hvoraf cirka halvdelen udlejes til Fitness World.
De øvrige etager bliver fordelt på henholdsvis 1- og 2-værelses lejligheder.

Grunden er i forvejen bebygget og rummer lige nu en række erhvervslejemål. Flere af de bestående bygninger nedrives, mens en ejendom forbliver. Den vil blandt andet huse Fitness World, indtil de rykker ind i de nye lokaler. Projekteringen går i gang med det samme, og byggeriet forventes at være gået i gang sidst på året.

Lokalt forankret
Gråkjær A/S har etableret kontor på Gl. Køge Landevej. Her sidder projektledere, byggeledere og projektudviklere sammen.
»Vi er med vores kontor i Valby lokalt forankret, hvilket giver nærvær i forhold til håndtering af så store og komplekse byggeprojekter. Og så oplever vi, at vi kontaktes af flere og flere bygherrer, der vil drage nytte af vores 40 års erfaring i at gennemføre store byggeprojekter,« siger direktør i Gråkjærs erhvervsafdeling Henrik Skaarup.

Gråkjær afsluttede med udgangen af 2017 det første af en række boligprojekter i samarbejde med Koncenton. Det bestod af 25 lejligheder på Tranevej i Københavns nordvestkvarter.

Af Christian M. Olsen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar