Skriv for at begynde søgning

Bæredygtighed INDBLIK Seneste nyt

Zoolidarisk indsats for klimasikring

Hovedstadens borgere sikres mod oversvømmelser i utraditionelt samarbejde

Næsehornene på Zoos Savanne er som de få mere end tilfredse med store mængder regnvand og ikke mindst de mudderbade, der følger i kølvandet.

Regnvandet volder dog problemer, når det løber ned ad bakken fra Zoo mod Valby og Frederiksberg.
Ved sidste stormflod oplevede man flere steder i København, hvordan kloaknettet havde svært ved at følge med vandstrømmen, og det fik Frederiksberg Forsyning til at komme med et godt tilbud til Zoo.

Samles i vandhuller
»I første omgang bliver størstedelen af Søndermarken frakoblet kloaknettet, og regnvandet ledt ud på Savannen. Her bliver det samlet i to nye permanente vandhuller, der kan tilbageholde tusindvis af kubikmeter vand, når presset på kloaknettet er størst. Samtidig bliver der etableret nedsivningsgrus langs kanten af Savannen. Gruset leder vandet hurtigere væk end mudder, og regnvandet bidrager i sidste ende til grundvandet på Frederiksberg, så det er virkelig et projekt, der kommer mange til gode,« siger Rikke Bydam, miljøkoordinator i Zoo.

Næsehornene bliver heller ikke snydt, men får en permanent mudderpøl. Arbejdet forventes færdigt inden sommerferien – og Frederiksberg Forsyning betaler omkostningerne.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar